Assailly Grand Cru hele fles (75cl) Classique

Prachtige champagne Blanc de Blancs (100% chardonnay) Grand Cru. Lichte champagne met toegankelijke smaak waaraan hij zijn grote succes te danken heeft. Feestelijk relatiegeschenk. Te combineren met een bedrukte wijnkist. De verzendkosten zijn inbegrepen.... Meer informatie
Prijs per stuk €26,75
  • Aantal Korting PrijsExcl. btw
  • 0% €26,75 1% €26,50 2% €26,25 6% €25,25

Assailly Grand Cru champagne

Blanc de Blancs Grand Cru

100% chardonnay

12,5% alcoholpercentage

75cl inhoud

De familie Assailly heeft wijngaarden in het hart van de champagnestreek, Avize, dicht bij Epernay. De familie verbouwt al generaties lang zelf de druiven en maakt er heerlijke champagne van. De champagne bestaat voor 100% uit chardonnay druiven. Deze geven de champagne een hele lichte, toegankelijke smaak waaraan hij zijn grote succes te danken heeft. Onze ervaring is dat zowel mensen die gewend zijn champagne te drinken als mensen die denken dat ze niet van champagne houden, deze champagne heerlijk vinden. Assailly hoort kwalitatief thuis in de top van de champagnes.

Geschikt als relatiegeschenk

De smaak is licht en toegankelijk, zodat het door een breed publiek gewaardeerd wordt. Daarom is dit een mooi en verrassend relatiegeschenk waar u zowel uw relaties als uw medewerkers een plezier mee doet. 

3 jaar

Champagne wordt samengesteld uit 3 jaargangen. Daarom staat er geen jaartal op de fles. Soms is er een uitzonderlijk goed jaar, dan besluit men een Millisime te maken. daarin zitten dan wel de druiven van 1 jaar. Op deze flessen staat een jaartal. 

Grand Cru

De champagne draagt het predicaat “Grand Cru” omdat de druiven van de beste hellingen komen.

Proefnotitie door Cuno van ’t Hoff, wijnjournalist

Kleur: Helder, strogeel met een lichte neiging naar een groene waas.
Vonkelend. Fijne rustige mousse.

Neus: Allereerste impressie geeft een lichte zuur, wat snel over gaat in wat gisting. Daarna brioche, wat wit fruit als zoete witte appel en gele perziken. Boter.

Palet: Op het palet kom je het zuurtje als eerste weer tegen, ook daarna opent hij zich zeer aangenaam met een volle mond wijn. Intens maar met een niet te zware body. Frisheid, weer het witte fruit, ver weg wat honing en zalf. Zachte gisten en tonen van kalk. Mooie balans in droogheid en zuren.

Algemene indruk: Zeer aangenaam glas champagne. Verfrissend en verschonend voor de mond. Doordrinker voor, tijdens en na het aperitief.
Wellicht bij eenvoudige vis-, schaal- en schelpdieren ook goed

Interesse?
020 - 407 77 14
06 -51 411 989
[email protected]
voor persoonlijk advies
  • Onze service
  • Persoonlijke service
  • Maatwerk en flexibiliteit
  • Extra voordeel bij grotere afnames
Referenties